Sarkadi Zsolt

MAGYAR NYELVI KÖNYVEK

Sarkadi Zsolt hivatalos honlapja

Sarkadi Zsolt: EGYSZERŰ NYELVTAN

A tanulók nagy része nem szereti a nyelvtanórákat. Ha megkérdezel egy átlagos felnőttet egy nyelvtani szabályról, többnyire szabadkozni kezd és azt mondja, hogy ő ehhez nem ért. Ez igencsak meglepő, ha tekintetbe vesszük, hogy a saját anyanyelvéről mondja ezt!

Talán a szülei végezték rosszul a dolgukat, és nem tanították meg magyarul? Nem! Könnyedén és pontosan ki tudja fejezni a gondolatait - méghozzá az élő nyelv nyelvtani szabályai szerint!

Miért hiszi az emberek többsége, hogy nem ismeri a nyelvtant, holott nap mint nap helyesen használja?!
Miért érzik úgy a tanulók, hogy a nyelvtan bonyolult és érthetetlen?!

Miért van az, hogy a használat helyett szabályokat kell magolnia a gyerekeknek?
Miért csak öt mondatfajtáról tanítanak minket, miközben az életben huszonnégyfélét használunk?

És főleg: 8-10 évnyi tanulás után miért követünk el még mindig zavarba ejtő helyesírási hibákat?

A hiba nem benned van! Maga a nyelvtan tudománya vált annyira bonyolulttá, zavarossá, önkényessé, hogy gyakorlatilag használhatatlan.

A nyelvtan nem csupán a helyesírás. A nyelvtan nem csak az "egy dö-vel, vagy két dö-vel" kérdése! A nyelvtan nem csak a "j" vagy "ly"...

Ennél sokkal több - ugyanakkor sokkal egyszerűbb!

Olvasd el a jobb oldali képen, hogy valójában mi is a nyelvtan. (Nyugodt lehetsz: a könyv többi része sem nehezebb ennél.)

Az Egyszerű nyelvtan könyvből megtudhatsz olyan fontos tudnivalókat is, amelyeket eddig elfelejtettek oktatni az iskolákban. Ilyen például a mondatok két fő csoportja.

>Sarkadi Zsolt: EGYSZERŰ NYELVTAN


Ha eddig úgy tudtad, hogy ötféle mondatot használunk (kijelentő, kérdő, felkiáltó, felszólító, óhajtó), akkor érdemes utánanézned! A könyvemből megtudhatod, igazából melyik huszonnégy (24!) mondatfajtát használjuk nap mint nap!

Az Egyszerű nyelvtan könyv az első a magyar nyelvészetben, amely pontosan meghatározza, mi a "befejezett igeidő" (egy teljes igeragozási rendszer) a magyar nyelvben, amiről még nem is hallott a közoktatás, holott ezt is szinte minden második mondatban használjuk. És sokaknak emiatt oly nehéz az idegen nyelvek tanulása.

És ebből a könyvből tudhatod meg az is, hogy a szófajok és mondatrészek nem egymástól független dolgok, hanem nagyon is van közük egymáshoz...

Ha e könyv elolvasása után könnyebben megértesz másokat és szebben, pontosabban tudod kifejezni a gondolataidat, akkor elérted a célt, amiért a nyelvtant tanuljuk az iskolában.

Sok sikert!

A könyv A/5 méretű, 144 oldalas, puhafedelű.

Különleges díszkötésben is rendelhető
(fa borító, bőrkötéssel, kézi gyártással - lásd a jobb oldali képen).

>Sarkadi Zsolt: EGYSZERŰ NYELVTAN