Sarkadi Zsolt

ANGOL NYELVI KÖNYVEK

Sarkadi Zsolt hivatalos honlapja

Sarkadi Zsolt:
ANGOL VIZSGAELŐKÉSZÍTŐ KÖNYV

Ez a könyv azoknak készült, akik vizsgázni szeretnének, vagy akik már jócskán előrehaladtak az angoltanulással. Szintén hasznos azoknak, akik már levizsgáztak, és a tudásukat szeretnék szinten tartani.

Azok is nagy haszonnal forgathatják, akik a meglévő nyelvtudásukat szeretnék továbbfejleszteni és mindennapi munkájuk vagy utazásaik során szeretnének jobban beszélni, írni angolul. Különösen célszerű azonkak, akik külföldi munkához szeretnék felfrissíteni, javítani nyelvtudásukat.

A nyelvtanároknak, nyelviskoláknak kitűnő referenciakönyv. Egy teljes tanfolyam tananyaga, amellyel nyagyon leegyszerűsödik a vizsgákra felkészítés.

A trükkje ez: ha tudod, hogy mely szavakat, kifejezéseket, mondatfajtákat használják leggyakrabban, akkor neked is gyorsabb és könnyebb lesz a munkával kapcsolatos beszélgetés, vagy a vizsga: "véletlenül pont ezt kérdezik".

A könyvet használhatják középhaladók, vizsgára készülők, sőt akár "profi" angolosok is, ha egyszerű, könnyen érthető magyarázatokat szeretnének.

Az első része ugyanolyan stílusban tanítja meg neked a munkahelyeken szükséges szakkifejezéseket, mint a Szókincsbővítő könyvek: sok kép, könnyű gyakorlás, és az általánosan használt mondatfajták mindegyikének ismétlése.

Minden fontos témával egy egész fejezet foglalkozik:

bemutatkozás, munkahelyek, iroda, magán- és üzleti levélírás, kérések-elutasítások, hirdetések, számítógépek, ünnepek, kapcsolatok, éttermek, szállodák, városnézés, bankok, egészség...

Megtudhatod belőle az igeidők használatának finomságait és a gyakori szólásokat is.

Nemcsak tankönyv, hanem egyben idiómaszótárként is használható, hiszen a kifejezések, angolos szólásformák szinte szótári részletességgel találhatók meg a könyv második részében.

Természetesen nem maradhatnak el az olyan feladatok sem, amilyeneket a nyelvvizsgákon leggyakrabban kérnek. Többféle feladatot végezhetsz el, bőséges gyakorlással.

A könyvben található feladatok nem csak egy bizonyos nyelvvizsgára készítenek fel, hanem a jelenlegi vizsgák többségének írásbeli feladataiból adnak ízelítőt. Célja, hogy ismerkedj a feladatok fajtáival, megszokd ezeket és próbára tehesd magadat.

Ha írásbeli vizsgát akarsz tenni, itt láthatod, hogy mely feladatok szimpatikusabbak, melyek nem, és utána a nyelvvizsgaközpontok oldalán található feladatokat is elvégezve eldöntheted, hogy melyik nyelvvizsgát szeretnéd letenni.

Sok-sok gyakorlás szükséges, hogy rutint szerezz a feladatok megoldásában, és hogy ráérezz a vizsgáztatók gondolkodására. Ezek után viszont nem érhet meglepetés!

Az Angol vizsgaelőkészítő könyvben található feladatok jellemzők a BME, Telc, Társalkodó, Euro, Origo nyelvvizsgák írásbeli feladataira. Ez a nyelvtan fordul elő a vizsgafeladatokban, így minden szükségest tudni fogsz, amikor élesben vizsgázol.

A könyv színes, puha fedelű, A/4 méretű és 116 oldalas.

Sarkadi Zsolt: Angol vizsgaelőkészítő könyv

Sarkadi Zsolt: Angol vizsgaelőkészítő könyv

Sarkadi Zsolt: Angol vizsgaelőkészítő könyv